Известие

Collapse
No announcement yet.

Изтече ми хидравличната течност

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изтече ми хидравличната течност

Днес внезапно ми се втвърди волана. Резервоарчето с хидравлична течност е празно и ЛЯВАТА ми джанта е олята - вижда се как капе но не мога да забележа откъде. Колеги според вас какви за възможностите за тази повреда
    '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
    Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

На мен също скоро ми се случи, късно вечерта такова нещо.
    Първо видях, че лампата за ръчната примигна няколко пъти, след това усетих волана се повтвърди доста, а и започна да се чува виене при завой - още съвсем в началото при навиване на волана.
    На следващия ден - се оказа, че течността на хидравликата е в норми, но спирачната течност бе слязла под минимума - долях ДОТ4.

И тръгнах към сервиз за да търся повредата по хидр.система, но за мое учудване колата и волана си тръгнаха като преди, нито твърд нито виене.

Нямам идея какво общо има между волана и спирачната течност, но сега всичко е в ред. Ако някой има желание да каже.
    ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Бобо помагай, брат.....

http://www.facebook.com/VenturaGarage
      Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Провери си пътищата на спирачна течност!
        А пропада ли педала на спирачката?

Comment

Извинявам се ако съм объркал някой Спирачки имам, хидравличната течност ми е изтекла и ми се втвърди волана рязко. Тече точно върху горният носач.

ПП Не ми е останала и капка течност в резервоарчето

Comment

Интересно съвпадение

Относно хидравличното масло, провери си да не е спукан някой маркуч от казанчето към помпата, или към рейката.

Ако не е от маркуч, значи трябва проверка на помпата ... ако и тва не е остава рейката

Дано е само маркуч! Щото съм чувал лоши работи за нашите рейки. Пиши каква е работата.

Comment

Какво стана?

Comment

Всичко ОК за сега - беше ми излязал един маркуч. Може би съм претоварил хидравликата, ама не ги разбирам тия работи така че по добре да не давам мнение. Напълних я малко над максимума минах около 200км и не мръдна.
                Сега забелязвам че волана не ми е толкова стегнат, върти се малко по лесно от преди и не е толкова чувствителен което също ме притеснява.
                ПП Ne0 бре ваш'те колоездачи големи фурии - Бургас -Царево за норматив

Comment

Working...
                X